Bouw Koningshof van start!

De bouw van project Koningshof is gestart! We zijn nu echt begonnen met de bouwwerkzaamheden op het bouwterrein. Daarom brengen we u graag op de hoogte van de lopende gebeurtenissen.

Werkzaamheden
Tot dusver verlopen de werkzaamheden zoals gepland. De werkvoorbereiding voor het project is in volle gang. Het drukken van de damwanden in de grond is inmiddels begonnen. De damwanden zorgen ervoor dat er binnenin kan worden gegraven zonder dat dit effect heeft op de grond buiten de damwanden. Naar verwachting start halverwege februari het boren van de funderingspalen. Dit zijn DPA (drilling push aside) schroefpalen, wat betekent dat deze palen trillingsarm worden aangebracht. Ondertussen wordt de grondwaterstand continu gemonitord.

Officieel moment
Op 16 februari vindt er een officieel moment plaats op het bouwterrein van het project. Hierbij wordt een officiële handeling verricht door de wethouder van Haarlem in de aanwezigheid van genodigden. Van 15:30 uur tot 17:30 uur is er daarom een evenement gaande op het terrein. Vanwege de coronamaatregelen moeten we helaas rekening houden met een maximaal aantal aanwezigen en is dit evenement alleen op uitnodiging te bezoeken.

Contact
Wilt u contact met ons opnemen? Vragen of opmerkingen kunt u altijd doorgeven door te mailen naar koningshof@deraad.nl of door te bellen naar 071 – 405 14 14.