van Egmond architecten

Van Egmond architecten is een veelgevraagd bureau voor architectuur, stedenbouw en interieurontwerp. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van woningen in het hogere segment van de markt. Luxe villa’s, woontorens en grote woonwijken worden door heel Nederland gerealiseerd. Aan het hoofd van dit Noordwijkse familiebedrijf staan broer en zus Diederik en Britta van Egmond. Met een team van 40 medewerkers ontwerpen zij architectuur in uiteenlopende stijlen. Van strak en modern tot warm en romantisch. Maar altijd met gevoel voor de bewoner, de persoonlijke woondromen en met aandacht voor duurzaamheid.

Van Egmond was gelijk enthousiast over de mooie ligging aan het Spaarne en het nieuwe stadspark aan het Rozenprieel. Maar de locatie Koningshof is er ook een met veel uitdagingen. Op de locatie komen veel zaken samen: de aansluiting bij de buurpanden, het parkeren, hoogteverschil in het maaiveld en alle richtlijnen vanuit de gemeente. ‘We hebben er met aandacht en enthousiasme aan gewerkt en uiteindelijk zijn alle puzzelstukjes goed op zijn plek gevallen. Het is een heel prettige leefomgeving geworden waar de gezellige drukte van de stad af wordt gewisseld met rustig genieten in de binnentuin’, aldus Britta van Egmond

Langs het Spaarne hebben we gekozen voor een statige stijl van eigentijdse grachtenpanden. Verschillende tinten baksteen materialen en afwisseling in raamopeningen en gevelritmes zorgen voor een gevarieerd gevelbeeld. Doordat elke woning individueel te onderscheiden is ontstaat er een krachtig silhouet van puntdaken die samen een bescheiden skyline langs het Spaarne vormen.

Lees meer