Nieuwsupdate & officiële handeling

De bouw van project Koningshof is gestart en dit is gevierd met een officieel moment op de bouwplaats. De eerste palen worden geboord en er wordt hard gewerkt. In deze digitale nieuwsbrief vindt u de belangrijkste informatie.

Officiële handeling
Op woensdag 16 februari vond de officiële handeling plaats op de bouwplaats van project Koningshof. Hiermee werd de start van de bouw gevierd. De handeling bestond uit het storten van een tijdscapsule, waar voorwerpen in zitten die deze eeuw typeren, samen met een foto van de kopers. Dit werd gedaan door de wethouder van Ruimte en Ontwikkeling, Floor Roduner, en door de adjunct-directeur van De Raad Bouw, Wouter de Wolff. Door af te sluiten met een hapje en een drankje kregen de nieuwe bewoners de mogelijkheid om kennis met elkaar te maken. Ook de voorzitter van de wijkraad was aanwezig om nieuwe bewoners welkom te heten in de wijk Rozenprieel. Vanwege de toen nog geldende coronamaatregelen is het aantal genodigden beperkt gebleven. Onderaan deze pagina vindt u foto’s van het evenement!

Werkzaamheden
Het drukken van de damwanden is afgerond en er is inmiddels overgegaan naar het boren van de heipalen. Zoals eerder aangegeven worden de palen door middel van een trillingsarme techniek de grond in geboord. Hierdoor worden er minder trillingen geproduceerd en geluidsoverlast tot een minimum beperkt. Naar verwachting neemt dit ongeveer vier weken in beslag. Hierna zal worden gestart met het ontgraven tussen de damwanden. Dit duurt volgens planning twee weken.

Afsluiting parkeergarage Europan
Tijdens het aanbrengen van de palen zal de parkeergarage van Europan op enkele momenten niet toegankelijk zijn. Vanwege technische redenen kunnen de palen niet allemaal op dezelfde dag geboord worden, waardoor de parkeergarage op meerdere dagen voor een kort moment afgesloten zal worden. Wij vragen u rekening te houden met deze afsluitingen om de overlast te beperken. Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.

De parkeergarage zal worden afgesloten op:

Dinsdag 8 maart vanaf 13:00 uur tot 15:00 uur
Woensdag 9 maart vanaf 09:30 uur tot 11:30 uur
Donderdag 10 maart vanaf 09:30 uur tot 11:00 uur